Så här tvättar du bort svår smuts från händerna och undviker hudirritation
- De bästa tipsen från våra experter

Silver i EcoVadis

4 januari 2024

Vi får ofta frågor om hur man kan tvätta bort svår smuts från händerna, och inte minst hur man kan undvika hudirritation vid frekvent tvättning för att få bort svår smuts. Många undrar också över hur länge eller hur många gånger man ska tvätta för att få bort allt. Tack vare vår expertis och långa erfarenhet kan vi dela med oss av de allra bästa tipsen för att bli helt ren utan att slita på huden.

Det handlar framför allt om att inte tvätta händerna för många gånger eftersom vatten och skrubbande sliter på huden. I förlängningen betyder det att man bör välja en handrengöring som är så effektiv att man får bort all smuts vid första tvätten. Men det är också viktigt att göra på rätt sätt så att man får ut maximal effekt av den produkt man använder.

Gör såhär:

 1. Applicera på torr hud!
  Sterisols grovtvålar ORIGINAL och SUPER har optimalt avvägda formuleringar för att ta sig an smutsen på dina händer, och då behövs inget vatten till att börja med. Tvålar är uppbyggda av en fettlöslig del som kan ty sig till smuts, och en vattenlöslig del som gör att smutsen och tvålen kan sköljas bort. För att ge tvålen maximala förutsättningar att förenas med kraftigt nedsmutsade händer ska den alltså appliceras på torr hud. Det är ren kemi!
 2. Gnugga produkten mellan händerna
  Luckra upp smutsen genom att gnugga produkten mot alla delar av händer och fingrar, och var extra noga runt och under naglarna. Industritvålen fastnar på svår smuts och fetter, och hjälper till att lyfta upp den från huden. Sterisol SUPER Handrengöring innehåller vegetabiliska oljor som vårdar huden och har en hög andel naturliga ingredienser. Den innehåller även ett friktionsmedel av Up-cyclad majskolv som är skonsamt mot huden och miljön, men tuff mot smutsen.
 3. Tillsätt lite vatten och fortsätt gnugga
  Genom att tillsätta endast lite vatten och fortsätta gnugga, ger du grovtvålen en chans att luckra upp smutsen ännu mer. Glöm inte att gnugga extra mycket runt och under naglarna.
 4. Skölj händerna noggrant
  Skölj med vatten samtidigt som du masserar bort smutsen från händerna. Skölj rikligt omkring naglarna och i hudvecken. Med de här stegen har du de bästa förutsättningarna för att få bort riktigt besvärlig smuts på första försöket, och det är viktigt för att undvika uttorkning av huden. Avsluta med att använda en hudcreme som återfuktar och hjälper huden att återhämta sig.

Vi har skapat en enkel instruktion för dessa steg. Klicka på bladet för att ladda ner det!