Skydda, rengöra, återställa – alla tre är nödvändiga

En person smörjer in sina händer

Är kosmetiska produkter viktiga på arbetsplatsen?

I många yrken och branscher utsätts huden för extra stora påfrestningar, som väldigt tuff smuts inom gruvor och industri, eller ständigt tvättande med tvål och handsprit inom vården, livsmedel och restaurang. Det finns också många som har extra känslig hud, eksem eller allergier, något som dessutom blir allt vanligare, varför kvalitativa hudvårdsprodukter blir allt viktigare. Temperaturskiftningar, torra eller fuktiga miljöer påverkar också hudens förmåga att fungera som vår yttre ”barriär” mot bakterier, virus och annat som kan orsaka infektioner. För att huden, framför allt på händerna, ska hålla varje dag på jobbet krävs hygien- och hudvårdsprodukter som tar hand om den på allra bästa sätt både före och efter arbetet.

Scin care at work

1. Skydda

Huden klarar de dagliga påfrestningarna bättre om den får ett bra förebyggande skydd, som stärker barriären och förhindrar infektioner och eksem, som annars kan göra huden mer mottaglig för hudproblem. Sterisol erbjuder skonsamma, återfettande hudkrämer som ger ett bra skydd och som passar även för personer med känslig hud eller allergier.

Smörja in armbågen

2. Rengöra

När det gäller rengöring är behoven väldigt olika beroende på bransch och verksamhet. Inom vården behövs tvål som är skonsam och som snabbt avlägsnar mikroorganismer, samt handsprit som dödar bakterier och virus. På en fabrik eller i en gruva handlar det istället om att medarbetarna utsätts för hård smuts som är svår att få bort. Där krävs grovtvål och duschgel som klarar av att rengöra effektivt samtidigt som de är milda och miljövänliga. I simhallar behövs tvål som rengör och samtidigt ger bra förutsättningar för en fräsch badmiljö. Med ingående kunskap om hud och hudvård, är Sterisol experten som kan erbjuda särskilt anpassade produkter och lösningar för alla olika behov.

Tvätta händerna

3. Återställa

Efter ett arbetspass behöver huden återhämtning, precis som vi. Ett vanligt problem oavsett bransch är att huden blir torr, antingen av många tvättar och handdesinfektion med alkohol, eller av att ha utsatts för mycket smuts och kanske även kemikalier. Huden behöver återfuktas med produkter som vårdar och återställer den efter dagens påfrestningar. Sterisol har ett brett utbud av hudkrämer som är särskilt utvecklade för olika branscher och som även fungerar bra för känslig, torr eller allergisk hud.

Smörja in handen med handkräm

Hudvård som är hållbar i flera dimensioner

Våra produkter och lösningar bygger på en unik svensk förpackningsinnovation, Sterisol System, som gör att vi kan erbjuda hudvårdsprodukter utan konserveringsmedel och andra tillsatser. På så sätt minskar risken för allergiska reaktioner och andra hudproblem, eftersom det är just tillsatser och konserveringsmedel som är bland de vanligaste orsakerna till kontaktallergi. För oss på Sterisol är det självklart att göra produkter som alla kan använda – även personer med känslig hud.

Hållbarhet genom hela kedjan

Även om vi erbjuder hudvård som tvål och handsprit för arbetsplatsen, så erbjuder vi framför allt en lång kedja av värden. En hälsosammare arbetsplats där medarbetarna håller längre, produkter som är minimalt miljöpåverkande vad gäller både innehåll och förpackning, samt näst intill inget svinn eftersom våra dispenser-påsar töms till 99 %.

Kvalitetssäkring och certifieringar

På Sterisols fabrik i Vadstena tillverkar vi våra produkter under en strikt hygienkontroll i enlighet med GMP(Good Manufacturing Practice). Verksamheten är ävencertifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vi är också väldigt stolta över att Sterisols kvalitetssystem för tillverkning av medicintekniska produkter överensstämmer med MDR-förordning (EU) 2017/745.

Läs mer om vår certifieringar