Hudvårdssystem för hälso- och sjukvård

En kvinnlig sjuksköterska med blåa arbetskläder tittar ut genom fönstret

Hygien i sjukvården

Där hygien kan vara livsavgörande

Sterisols produkter är framtagna för att samverka och tillsammans utgöra ett hållbart hudvårdssystem som främjar arbetsmiljön. Produkterna skyddar, rengör och återställer huden, -det är det vi kallar Skin Care at Work. Många lider av torr hud, och eksem är idag den vanligaste hudsjukdomen. Våtarbeten och hantering av kemikalier är en riskfaktor för detta. Med vårt sortiment av hudkrämer kan du vårda och skydda din hud mot påfrestningar. Alla våra flytande tvålar finns som oparfymerade vilket är viktigt ur allergisynpunkt.

Kirurger tvättar sina händer inför operation

Våra produkter

Skyddar, rengör och återställer huden

I en bransch där hygien kan vara livsavgörande, behöver du ofta både tvätta och desinficera huden. Sterisol har över 40 års erfarenhet av att leverera hudvård till arbetsplatser där hygienen står i centrum. Inom sjukvården, när ingen synlig smuts finns, ger desinficering ofta det bästa resultatet.

Sterisols handdesinfektion finns i flera olika format, och med vårdande och mjukgörande tillsatser för att inte torka ut huden. För handtvätt rekommenderar vi vår ÄKTA Flytande tvål som har godkänts i det högt ställda testet enligt EU Standard EN1499. I det testet har den visat sig avlägsna 99,9% av den testade mikroorganismen. Det betyder att den har en tillförlitligt dokumenterad effekt.

Tvätta händerna under strålande vatten