Hygienprodukter för sim- & sporthallar

En kvinnlig simmare i en simhall

För en ren simhall

Trivsel och hälsa

Att hålla en simhall ren och fräsch är en stor utmaning som kräver utrustning, kemikalier, processer, tid och personal. Klor anses vara det bästa medlet för att desinficera badvattnet, men ju mer förorenat vattnet är, desto mer klor krävs för att rena det. På senare år har detta uppmärksammats som ett arbetsmiljöproblem för personalen i simhallar eftersom biprodukter från klor kan orsaka problem i ögon och luftvägar. Om badgästerna är rena när de stiger ner i bassängen, så är förutsättningarna bättre för att kunna sänka klorhalten och det finns också potential för att hålla nere kostnaderna för renhållning och vatten.

Vid våtarbeten och kemikaliehantering är risken för torrhet, eksem och allergier större än vid andra typer av arbeten. För arbetsmiljöns och medarbetarnas välbefinnandes skull är det viktigt att skydda, rengöra och återställa huden.

Under ytan i en simbassäng

Vad vi erbjuder

Produkter som verkligen kan göra skillnad

Sterisol erbjuder produkter som verkligen kan göra skillnad för simhallar. Sterisol System bygger på kollapsande påsförpackningar och smarta dispensrar med en tömningsgrad på ca 99%. Våra dispensrar har genomskinlig front vilket gör att man snabbt kan skanna av och se vilka refiller som behöver bytas. Sterisol erbjuder bland annat storleken 2,5 l, vilket också är den som är mest populär bland simhallar. Med systemet minimeras plastförbrukningen och tiden som går åt till att byta förpackning. Eftersom Sterisol System är luft- och bakterietätt krävs inget konserveringsmedel som annars är en faktor för uppkomsten av allergier och eksem.

ULTRA Hair & Body ger en hygienisk tvätt för både kropp och hår, och med sin milda doft och mjuka känsla är den också attraktiv ur ett användarperspektiv. Inom Sterisol System finns också ÄKTA Flytande Tvål för en mycket effektiv handtvätt. Den är godkänd i enlighet med EU Standard EN1499 och har i test visat sig avlägsna 99,9% av den testade mikroorganismen. För att ta hand om huden erbjuder vi också cremer som är särskilt framtagna för att skydda och återställa.

grafik med fördelar för en ren simhall