Fortfarande lika hållbar som för snart 50 år sedan

En dispenser

Flera har försökt, men ingen har ännu lyckats kopiera tekniken i vår dispenserlösning Sterisol System. Sterisol System är namnet på vår kompletta dispenserlösning, som genom sin unika konstruktion skapar en obruten värdekedja för kunder, användare och miljö.

Flera unika faktorer gör att dispenserlösningen erbjuder en förpackningslösning som minskar på plastförbrukningen och svinn samtidigt som hudvårdsprodukterna kan hållas konserveringsmedelsfria. Våra refillpåsar är tillverkade av en tunn men hållbar plastfilm och hudvårdsprodukten som hälls i håller en hög temperatur vid fyllning, vilket gör att inga mikroorganismer kan orsaka tillväxt. Tack vare den lufttäta pumpen upprätthålls ett vacuum inuti påsen och ju mer den töms desto mer krymper den ihop och det ger en tömningsgrad om 99%. Under användningen av produkten kan inte heller några nya mikroorganismer komma in genom den lufttäta pumpen och sammantaget gör detta att vi inte behöver använda några konserveringsmedel i de flesta av våra produkter.

Sterisol System – lösningen som bara har fördelar

  • Refillpåsen i dispensern töms till 99 % vilket ger minimalt med svinn – samtidigt som du faktiskt får ut så gott som all tvål du betalar för.
  • En refillpåse har en mindre plastförbrukning än flaskor tack vare den tunna plastfilmen.
  • Vid fyllning av tvål i påse håller blandningen 70°C vilket gör att näst intill ingen bakterietillväxt sker.
  • Den lufttäta ventil- och pumpkonstruktionen med kollapsande påsar ett gör att den inte släpper in vare sig luft, vätska eller bakterier.
en kvinna tar tvål
  • Inga konserveringsmedel behövs i de flesta produkterna vilket är unikt för Sterisol.
  • De genomskinliga kåporna på dispensrarna gör att man direkt ser när påsen är tom och behöver bytas.
  • Den enkla och rena designen ger ett effektivt underhåll, bra avrinning, samt att det går snabbt att rengöra och torka av dispensrarna.
  • Dispensrar och hållare är extremt tåliga och håller en livslängd på i genomsnitt 7 år.
  • De flesta dispensrar inom Sterisol System kan diskas i maskin.
Rinnande vatten

Minska plastförbrukningen idag

Tack vare de tunna laminaten i Sterisol System kan man minska sin verksamhets plastförbrukning avsevärt i jämförelse med hygienprodukter i flaskor. Med de vacuumpackade refillpåsarna får man också en tömningsgrad om 99% vilket gör att man kan minska svinnet och använda mer av den tvål man har betalat för. På ett företag med 500 anställda används ca 949 liter tvål per år, och då kan man spara 74kg plast och 90l tvål/år. Beräkningen är gjord utifrån normalförbrukningen av handtvål vid verksamheter som inte har ett särskilt behov av rengöring eller renlighet i sin verksamhet. Om man använder grovtvål, duschtvål eller jobbar inom vården, kan man spara in ännu mer.

Sterisol System 0,7l

Fyrkantig flaska 0,6l

Grafisk visning av skillnaden mellan att använda sterisol och annan flaska

Se gärna hela uträkningen eller kontakta oss så hjälper vi dig att beräkna hur mycket just er verksamhet kan spara!

Vacker tät skog

Så funkar Sterisol System

Helhetssystem för alla behov och miljöer

Sterisol System innefattar en rad olika storlekar och format på dispensrar och påsar, tillsammans med ett flertal tillbehör som underlättar jobbet i verksamheter där hygienen är extra viktig. Utöver fästen för väggar finns sänghållare och sängfästen, golvstativ, dispensrar med underarmsdosering med mera. Det gör att du som kund får tillgång till en komplett lösning för all hygien och hudvård på jobbet, från operationssalen till gruvschaktet, från storköket till kontorslandskapet.

Sterisol System logo
Dispenser

Ventil

Med en doseringspump och ventil som öppnas och stängs utan att luft och bakterier kommer in i förpackningen, behövs inga konserveringsmedel. Därför är våra produkter skonsammare mot din hud.

Dispenser

Förpackning

Vår förpackningslösning bygger på ett vakuumsystem med kollapsande påsar som töms till mer än 98%. Detta gör att mindre av både produkt och förpackning slängs, något som är bättre för miljön.

Dispenser

Dispenser

Med en doseringspump och ventil som öppnas och stängs utan att luft och bakterier kommer in i förpackningen, behövs inga konserveringsmedel. Därför är våra produkter skonsammare mot din hud.