Ett svenskt kunskapsföretag inom hudvård

En kvinnlig forskare sitter vid ett bord

Egen utveckling och expertis

Med snart 50 års erfarenhet av hållbar hudvård har vi gedigen kunskap om vilka behov som finns inom olika branscher, miljöer och yrkesgrupper. Det är en kunskap vi kan erbjuda eftersom vi driver vår egen utveckling, med laboratorium och produktion på samma ställe sedan starten 1977. Med vår långa erfarenhet och många partnerskap inom kontraktstillverkning har vi även en bred kompetens att tillämpa inom Private Label. Det innebär också att vi kan möta olika branschers behov av tester, till exempel dermatologisk testning för alla våra kosmetiska produkter och EN-tester för handdesinfektion.

Från hårdaste smuts till sterila miljöer – behoven av rengöring och hudvård är helt olika i en gruva och på ett sjukhus, för att ta ett exempel. Det är därför vi har så många olika produkter, från grovtvålar som kan skrubba bort nästan vad som helst, till handsprit, ögondusch, krämer och andra produkter som gör det viktiga jobbet med att skydda, rengöra och återfukta huden.

En läkare undersöker en arm med torr hud

Alltid nära till hands

Närheten och närvaron i Sverige är givetvis en stor fördel för svenska och nordiska partners. Med oss kan kunderna diskutera behov och lösningar, besöka fabriken och få experthjälp kring hudvård och val av produkter och lösningar. Att vi är ett svenskt företag innebär även att vi har full kontroll över både innehåll, produktion och kvalitet, i både våra egna produkter och de vi tillverkar på uppdrag genom kontraktstillverkning. Nästan alla råvaror och ingredienser kommer också från Sverige, vilket gör att vår produktion inte behöver påverkas av omvärldshändelser. Det gäller även komponenterna och plastdetaljerna i dispensrar och förpackningar, som tillverkas här i Vadstena.

En anonym person pumpar ut en klick tvål från en Sterisol-dispenser