Hållbar hudvård i framkant sedan 1977

Par håller hand vid en strand

Sterisol började med en milstolpe redan när företaget grundades 1977. Då lanserade vi nämligen marknadens första engångssystem för tvål – Sterisol System, med den välkända ”blåa påsen” som är lika innovativ och smart idag som den var då.

Bakom den blåa dispensern med dess unika lufttäta doseringsventil låg förstås flera års utveckling, och framför allt en stark drivkraft att förbättra vardagen för alla människor som behöver tvätta sig på jobbet. Genom att skapa ett luft- och bakterietätt system kunde Sterisol erbjuda flytande tvål utan konserveringsmedel och andra tillsatser som kan irritera huden och orsaka allergier och eksem. Sterisol System innebar även en revolution när det gäller att minimera svinn eftersom förpackningen töms till nästan 100 procent, vilket ger betydligt mindre miljöpåverkan jämfört med andra förpackningstyper. 

En sjö fotad en solig dag

I den historiska staden Vadstena ligger en fabrik där framtiden står i centrum och utsikten består av rent vatten.

Fabriken och människorna i Vadstena

Även om våra produkter finns i omkring 25 länder över hela världen, ligger Sterisolfabriken fortfarande i Vadstena vid Vätterns kant. Här utvecklar och tillverkar vi nästan alla våra produkter från grunden och vi kvalitetstestar dem innan, under och efter produktion för att säkerställa att de håller måttet. Hållbarhet för människa, miljö och verksamhet är våra ledord och bakom dessa står vi som arbetar här och ser till våra produkter är framtagna av människor, för människor. Inget lämnas åt slumpen varken när det gäller miljö, kvalitet eller omtanke om varandra.

I vår matsal kan man vid lunchtid hitta kontorsfolk, fabriksmedarbetare och en och annan labbrock som möts i ett hemtrevligt sorl av östgötsk dialekt. Här finns en stark gemenskap och laganda som byggts upp under decennierna genom att vårt huvudkontor, utveckling och fabrik finns på samma plats. Allt det här ger oss en förmåga att med en liten organisation på omkring 40 personer uträtta lika mycket som mångdubbelt större leverantörer.

Medarbetare i ett labb

Med ansvar för vår omgivning

Vi har Sveriges tillverkningsindustris kanske vackraste utsikt från fabriksfönstren. Kanske är det både de goda utsikterna och den stolta Sterisol-andan som gör att många medarbetare stannar länge och att nya gärna söker sig till oss. Men närheten till vattnet innebär också ett ansvar och engagemang i vår omgivning. Därför är vi medlemmar i Vätternvårdsförbundet, så att vi kan hjälpa till att säkra den goda vattentillgången och ekosystemen i vårt närområde. I vår egen verksamhet driver vi ett genomgående miljöarbete som verkligen märks i våra produkter. Det som gör att vi kan erbjuda bästa tänkbara hudvård – för våra kunder och deras medarbetare, för miljön och framtiden.

En mamma håller om sin dotter vid en strand