Nu minimerar vi förpacknings- och monteringsmaterialet ännu mer

Silver i EcoVadis

25 september 2023

Sedan vår start 1977 har vi på Sterisol alltid jobbat för att strömlinjeforma våra förpackningslösningar och erbjuda en så hållbar design som möjligt. Det ligger vår natur! Vi jobbar även kontinuerligt för att förbättra våra produkter samt att de ska bli ännu mer hållbara för människa, miljö och verksamhet. Vi vill att man som kund ska kunna använda våra framgångar som sina egna.

-20 ton/år
Kartong

-600 kg/år
Papper

Under september månad implementerar vi en förändring av våra kassetter för refillpåsar inom Sterisol System, det gör att vi kan minska kassetternas vikt med ca 10g/enhet. På ett år innebär det hela 20 ton mindre kartongmaterial för bara kassetterna! Vi är glada över att kunna göra en så stor förbättring för miljön och hoppas att även våra kunder ska kunna dra nytta av den i sitt hållbarhetsarbete.

Vi har även valt att digitalisera våra monteringsanvisningar som fram tills nu följt med varje gång man beställer en ny låda med dispensers. Nu hittar numera monteringsinstruktionerna inne på vardera produktsida här på hemsidan. Genom att inte trycka dessa anvisningar på papper kan vi spara 600 kg papper/år.

Vi är glada över att kunna göra såhär stora förbättringar för miljön och hoppas att även våra kunder ska kunna dra nytta av dessa i sitt hållbarhetsarbete.