Sterisol har mottagit Silver i EcoVadis Sustainability Rating

Silver i EcoVadis

11 september 2023

Sterisol har mottagit Silver i EcoVadis Sustainability Rating, och utlåtandet har visat att vi tillhör den 90:de percentilen inom vår kategori. Därmed är vi en del av de 10% som har högst rankning. Vi är glada över resultatet men vi jobbar fortsatt målmedvetet för att bli ännu mer hållbara!

EcoVadis är en av de absolut största organisationerna som utfärdar hållbarhetsrankningar för företag. Sedan grundandet 2007 har de utvärderat över 100 000 företag världen över. I undersökningsprocessen synar man varje företag utifrån fyra omfattande områden; Miljömässig hållbarhet, Arbete och mänskliga rättigheter, Etisk hållbarhet samt Hållbar upphandling. Det är den sammanlagda poängen som uppnås som utgör resultatet, vilket betyder att varje företag som siktar på en hög valör behöver låta hållbara val genomsyra hela företaget.

Sterisol har blivit certifierade i kategorin Tillverkning av tvål och rengöringsmedel, rengörings- och polerpreparat, parfymer och toalettprodukter, och därmed har vi i resultatet blivit jämförda med andra företag i samma kategori. Det finns även andra kategorier och nischade bedömningspunkter som är specialanpassade för att passa andra verksamheter. Till exempel företag vars främsta verksamhet är andra typer av kemikalier eller pappersprodukter.

”Det här är första gången som vi genomför en certifiering enligt Ecovadis och vi är stolta över vårt resultat! Vi har en bra plattform att utgå ifrån och vet vad vi behöver förbättra för att förflytta oss och det arbetar vi med för fullt!” Säger Linda Wiesgickl, Operativ Chef och Hållbarhetsansvarig på Sterisol.