Valet av hudvård för de speciella behoven inom metallindustrin

En man med gul skyddshjälm i en industrilokal

19 Maj 2023

Inom stålindustrin blir många väldigt smutsiga om händer och armar i sina arbeten. Då är det viktigt att välja produkter som gör att man blir ren på en gång utan att huden torkar ut. Det är en av många anledningar till att industrier väljer Sterisol som hudvårdsleverantör.

Den som varit i en metallindustri vet att det råder ganska speciella förhållanden. Utöver att det kan bli ganska smutsigt och att man utsätts för oljor, är det ofta ganska stora temperaturskillnader. Många av de svenska metallindustrierna ligger uppe i norr och vid brytningen kan det vara rått, kallt och fuktigt i gruvan. Jämför man med smältverken och färdigvaruproduktionerna kan temperaturen vid arbetsplatsen vara mycket hög. Det här är förutsättningar som många gånger tär på huden. Börjar man få sprickor och blir torr så är det svårare att bli ren, och då kan det bli en ond cirkel. Många av våra kunder brukar berätta om vikten av en effektiv grovtvål så att man endast behöver tvätta sig en gång, och blir ren. Effektiviteten i kombination med skonsamheten mot huden, är något man förknippar med Sterisol.

Sterisol är förknippat med kunskap, hållbarhet och hudhälsa, men många industrier menar att de väljer oss helt enkelt för att produkterna funkar bäst

Rätt produkt på rätt plats

Det finns några produkter som blivit synonyma med hudvård på industrier: Grovtvålen, hudcremen och duschtvålen. Tack vare att vi jobbat så nära flertalet av de svenska industrierna sedan 1970-talet har vi kunnat få en ovärderlig insyn i behoven. Många av våra kunder framhåller vikten av att sätta upp creme vid tvättställen så att det finns nära till hands. Det gör att man kan förebygga hudproblem och infektioner, och ger en hållbar hudvård. Under alla år vi levererat hudvård till industrier har vi blivit igenkända för att leverera skonsam och konserveringsmedelsfri hudvård med ett uttalat hållbahetsperspektiv.

Industernas tips:

  • Använd Luphenil creme innan arbetet, då blir det lättare att tvätta bort smuts
  • Anpassa storleken på dispensrarna efter hur stora volymer som förbrukas
  • Häng upp grovtvål, tvål och creme vid varje tvättställ