8 bästa tipsen vid val av dispenserlösning för tvål och handsprit

En man ritar en idélampa på en glastavla

19 Maj 2023

Att välja lösning för hygien och hudvårdsprodukter kan vara en ren djungel. Med de här enkla tipsen hittar du rätt, och kan göra det val som är bäst för just ert företag.

1. Varför ska man använda dispensers till tvål och handsprit?

Varför ska man använda dispenser över huvud taget? Det finns många goda anledningar även om er verksamhet är liten. Bland annat blir era ytor mycket mer lättstädade och kan hållas fräscha längre utan flaskor. I publika verksamheter är det också viktigt att minska risken för stöld. En annan bra anledning är att man kan minska sin plastförbrukning genom att välja en dispenserlösning, det kan ni i er tur använda i er marknadsföring! Med Sterisol System kan man minimera sin plastförbrukning med ca 80% i jämförelse med om man använder flaska med pump. Läs mer här!

2. Hur ser er verksamhet ut?

Har ni områden i er verksamhet där man jobbar med produktion, hygiensäkerhet eller på kontor? Gör en lista på era behov, och var inte rädd för att begära för mycket, det kommer att hjälpa både er och oss som leverantör att hitta rätt produkter för er. Sterisol har flera olika specialiserade sortiment för olika branscher, så att ni alltid ska kunna hitta den lösning som passar bäst för er.

3. Hur stor förbrukning av hygien- och hudvårdsprodukter har ni?

Här är det bra att fundera över hur många anställda och eventuella besökare som rör sig i lokalerna. Det är också bra att tänka på hur stora era utrymmen är. Om ni i dagsläget upplever att ni måste byta refill mycket ofta så kommer det förmodligen löna sig att gå upp en storlek i dispenser. Om ni tvärt om upplever att produkterna hinner bli gamla innan de byts ut så kan det vara en god idé att titta på ett system med mindre volym. Hudvårdsprodukterna från Sterisol finns i storlekar från 50ml till 5l.

4. Komplettera med hudkrämen

När ni vet hur era specifika behov ser ut, är det bra att tänka på vilka typer av produkter ni ska leta efter för att tillgodose dem. Finns det områden i er verksamhet där man utsätts för smuts, behöver tvätta händer eller använda handsprit väldigt ofta? Då är det viktigt att tillhandahålla hudkräm för att minska risken för hudirritationer och eksem. Det är inte många som känner till, men hudkrämen är också viktig ur hygiensynpunkt; virus och bakterier sprids lättare om huden är torr och har sprickor. Därför är en dispenserlösning där man kan välja att sätta i hudkrämsrefiller en investering i både arbetsmiljön och för att förebygga sjukfrånvaro.

5. Dispensersystem för era behov

Välj det dispensersystem som passar era förutsättningar för underhåll bäst. Är det personalen själv som byter refiller när man ser att det börjar ta slut, eller har ni städpersonal? Oavsett vilket är tid lika med pengar, och genom att välja ett system där man kan se om produkten är slut utan att öppna dispensern, kan man spara mycket tid. De flesta dispensrarna i Sterisol System har transparenta fronter vilket gör att man kan se på långt håll om en refill behöver bytas. Om ni inte har någon publik miljö och risk för stöld behöver man inte heller välja låsbara dispensers, det kan spara mycket tid av nyckelhantering.

6. Fundera över miljö och hållbarhet!

Långt ifrån alla företag vet att detta är något man även kan tjäna på. Genom att välja ett dispensersystem som förbrukar mindre plast än de flaskor/dispensers man har idag, kan man minimera förbrukningen med flera kilo/år om man har en stor verksamhet. Man kan också komma ner i både vikt och volym när det gäller plastavfall. Med Sterisol System kan man minska sin plastförbrukning med ca 80% i jämförelse med flaskor med pump. Och tack vare den höga tömningsgraden om 99% i Sterisol System kan man minska tvålsvinnet avsevärt. Läs mer här!

7. Hur mycket plats tar produkterna på ert lager och i städskåpen?

Flera av hygien- och hudvårdsleverantörerna har gjort beräkningar på hur mycket förpackningsmaterial deras produkter har per liter ren produkt. Ju mindre förpackningsmaterial desto lättare blir produkterna att frakta och förvara. Om ert företag beställer per pall kan man också räkna på hur många enheter eller liter produkt det får plats/pall. Som inköpare är det en snygg siffra att kunna presentera!

8. Gör en beräkning

Gör hela beräkningen och se efter hur mycket ni kan spara totalt sett! Genom att betala 1kr mer per hygienprodukt kanske ni kan minska era kostnader för hantering av plastavfall, underhålls- och städtid, samt sjukfrånvaro med totalt 3kr.