Vadstena

Historia

För hälsa och miljö

1977 lanserade Sterisol marknadens första engångssystem för tvål – Sterisol System. Den välkända ”blå påsen” hade sett dagens ljus. Bakom den låg flera års utveckling och en stark drivkraft att förbättra vardagen för alla människor i arbete. Genom att skapa ett luft- och bakterietätt system kunde Sterisol erbjuda flytande tvål utan konserveringsmedel och andra tillsatser som irriterar huden och kan orsaka allergier och eksem. Sterisols förpackning töms till nästan 100 procent. Detta innebär mycket mindre miljöpåverkan än med andra förpackningstyper.

Made In Sweden
Vadstena

En tradition av nyskapande

En omsorg om den arbetande människan och långsiktig miljöhänsyn knöts samman genom en unik svensk innovation. Vår resa har varit en utan genvägar. För oss har kundens användning av våra produkter alltid stått i centrum och vi har genom åren byggt upp en stor kunskap om hudvårdsarbete inom till exempel industrier, livsmedelshantering och sjukvård. Det ingår i vår affärsidé att vara nyfikna och innovativa och därför försöker vi alltid att lära av alla de branscher vi kommer i kontakt med.

Närheten till vattnet

Sterisolfabriken har sedan början av 80-talet funnits i Vadstena vid Vätterns kant. Här utvecklas och tillverkas nästan alla våra produkter från grunden och vi kvalitetstestar dem innan, under och efter produktion för att säkerställa att de håller måttet. Närheten till vattnet innebär också ett ansvar och engagemang i vår omgivning och därför driver vi ett genomgående miljöarbete som verkligen syns i våra slutprodukter. Vi är stolta över att kunna erbjuda det allra bästa inom hudvård till våra kunder!

 

Sterisol Äkta