Vadstena

VerksamheterHudproblem är mycket vanligt inom många branscher, och ofta en orsak till sjukfrånvaro från arbetet. Vi vill skapa det bästa inom hudvård på jobbet och vår filosofi är enkel – alla våra produktingredienser ska ha en funktion, och bidra till bättre hälsa. Därför är vi nyfikna och jobbar nära de branscher vi levererar till, för Skincare at Work betyder omtanke om våra kunder.

Industri

Industri

Industrin är en bransch med stora påfrestningar för huden. Här finns också ett stort behov av tvätt och rengöring. Beroende på vilken grad av smuts som förekommer i ditt arbete, kan du behöva tvätta olika ofta och noga. I Sterisols breda sortiment finns allt från flytande tvål för lättare smuts, till Handrent Plus och Handrent Super Plus med friktionsmedel för de tuffa jobben. Med hudcremen Luphenil, en två-i-en-produkt som både skyddar och vårdar, får din hud både ett skydd mot yttre påfrestningar och en mjukt vårdande återfettning.

Nurse 179442077

Sjukvård

I en bransch där hygien kan vara livsavgörande, behöver du ofta både tvätta och desinficera huden. Sterisols produkter gör det skonsamt och effektivt. Inom sjukvården, när ingen synlig smuts finns, ger desinficering ofta tillräckligt god handhygien. Sterisols handdesinfektion används direkt på torra händer. För handtvätt erbjuder Sterisol flera milda och skonsamma tvålprodukter, till exempel Ultra Mild för känslig hud. Med vårt sortiment av hudcremer kan du också vårda och skydda din hud mot påfrestningar.

Sterisol Skyddad Miljo 1

Livsmedel

Kraven på hygien är mycket höga inom livsmedelsindustrin. Det handlar bland annat om att förhindra bakterier att föras över till livsmedel. Sterisol Handdesinfektion dödar effektivt mikroorganismer på huden. En glycerintillsats motverkar dessutom uttorkning av huden. Vår Flytande tvål och oparfymerade Flytande tvål Ultra Mild kan användas vid lättare smuts. Vid livsmedelshantering kan fetter och proteiner vara svåra att få bort. En skonsam produkt är då effektiva Sterisol Original.

Simhall

Sim- och Sporthallar

Att hålla en simhall ren och fräsch är en stor utmaning som kräver utrustning, kemikalier, processer, tid och personal. Klor anses vara det bästa medlet för att desinficera badvattnet, men ju mer förorenat vattnet är, desto mer klor krävs för att rena det. På senare år har detta uppmärksammats som ett arbetsmiljöproblem för personalen i simhallar eftersom biprodukter från klor kan orsaka problem i ögon och luftvägar.

Shutterstock 692631241

Restaurang

Inom restaurangbranschen är det viktigt att kunna vara flexibel mellan olika stationer utan att tumma på handhygienen. Hantering av varor, kassa, disk och livsmedel kräver ett mångsidigt hudvårdssystem där livsmedelssäkerheten står i centrum. Det handlar bland annat om att förhindra att mikroorganismer från pengahantering förs över till livsmedel.

Office

Offentligt och Kontor

I offentlig verksamhet och på kontor får man ofta träffa många nya människor i alla åldrar och jobba tätt tillsammans. Det är en stor fördel på många sätt, men gör också att den personliga handhygienen blir extra viktig. En annan förutsättning att ta i beaktning är att en stor del av arbetet tar plats i mycket torra och välventilerade miljöer. 20% av befolkningen har torr eller känslig hud vilket är en fördubbling sedan början av 80-talet.